5 mei Bevrijdingsconcert 2015

Vijf mei; ook ’s avonds feest bij Willaerts           

Na alle gezelligheid in de ochtend en de middag, wordt er ook ’s avonds gevierd dat we al weer 70 jaar zijn bevrijd. Op het grote en professionele podium voor Willaerts op het Veerplein, organiseert Bjorn van Dijl met z’n mensen een geweldig avondconcert. Met optredens van Marco Oostra en Compact en Keller, die al vanaf vijf uur optreden, wordt de sfeer langzaam opgebouwd. Om 18.45 uur is er het eerste optreden van de befaamde Crazy piano’s en wordt er steeds meer toegewerkt naar de hoofdact, BELLE PEREZ, een zangeres van internationale allure, die rond 20.30 uur op het podium zal verschijnen.

Opgegroeid in België als dochter van Spaanse ouders, maakt ze al een aantal jaren ook in Nederland furore. Zeker sinds ze in 2004, samen met Jan Smit het Tros Muziekfeest presenteerde. Belle viel goed, heel goed, bij het Nederlandse publiek en al snel kreeg ze optredens in Ahoy en in de Heineken Music Hall. Dat ze met haar repertoire van pure pop overging naar Latin, maakte haar populariteit alleen maar groter.

Belle gaat, zoals ze zelf zegt “voluit voor haar dromen”. Alles gaat volgens haar uiteindelijk om de liefde. Zelf is ze gelukkiger dan ooit en dat is te merken aan haar optredens. Kortom, dit is de kans om deze prachtige vrouw live te zien optreden.

Rond negen uur sluiten de virtuoze artiesten van Crazy Piano’s dit schitterende concert af.

Op hun site staat het kort en bondig verwoord: “Crazy Piano’s is een spetterende rollercoaster van piano-entertainment”. Twee grote rode vleugels, een saxofonist en een drummer, meer is er niet nodig voor een zinderende muziekavond.

Het slot van dit bijzondere bevrijdingsconcert is al even spetterend. Om 22.30 uur wordt de avond afgesloten met een geweldig vuurwerk. Midden op het drierivierenpunt, goed zichtbaar vanaf de oevers van Papendrecht, Dordrecht en Zwijndrecht, drijft één van de grote pontons beschikbaar gesteld door Koninklijke Van der Wees. Daar vanaf wordt het schitterende lichtspektakel de lucht in geschoten. Een mooi en kleurrijk slot van een prachtige dag.