Koningsdag 2015

Koningsdag 2015

Koningsdag 2015 zal een memorabele dag worden. Koning Willem-Alexander heeft besloten zijn verjaardag op een geheel eigen manier te gaan vieren en heeft de Drechtsteden als start voor een nieuwe traditie gekozen. Hij zal op 27 april Dordrecht bezoeken. Door de activiteiten op het water, de Grande Parade, zullen ook de andere Drechtsteden, en met name Papendrecht, kunnen meegenieten van de aanwezigheid van de koninklijke familie.

De oever van onze gemeente biedt een prachtig uitzicht op alle gebeurtenissen en het Oranjecomité verwacht dan ook dat Papendrecht zich zal mogen verheugen op nog meer bezoekers dan anders. Die verwachte drukte zal in het verkeer hier en daar misschien wat problemen geven, maar wie zich op deze dag op het feestterrein rond de muziektent en de markt beweegt, zal zich net als vorige jaren welkom voelen. Er is volop muziek, een vrijmarkt, een braderie en diverse bijzondere attracties. En we beginnen natuurlijk met de traditionele aubade.

Kortom, Koningsdag 2015 wordt weer een feest als vanouds, waar iedereen welkom is. De sfeer in onze gemeente is op die dag altijd weer bijzonder. Het is hier gemoedelijk, feestelijk en gezellig en het is mooi om te zien dat zo’n gemengd gezelschap zich gezamenlijk weet te amuseren. Ouderen en jeugd, gezinnen uit de eigen gemeente, maar ook van elders; iedereen lijkt zich hier thuis te voelen.

Als OranjeComité hebben wij ons best gedaan om er weer een mooi evenement van te maken. We hopen van harte dat we u mogen begroeten op een zonnige en feestelijke, echt Papendrechtse Koningsdag.

Leave a Reply