Koningsdag

27 april Koningsdag 2016

In Papendrecht, daar gebeurt het!

De voorspellingen zagen er niet best uit, het zou gaan regenen, waaien, we konden hagel verwachten en mogelijk zelfs natte sneeuw.
De kou kunnen we trotseren met vele laagjes kleding, maar van die buien word je nat, daar is gewoon weinig aan te doen.
Dit aanvaard hebbende besloten we gewoon door te gaan, niets aan te passen of af te lassen en als Oranje Comité er gewoon de schouders onder te zetten en zelf de oranje zonnetjes te zijn.
De ochtend begon voor ons vroeg, de attracties werden opgebouwd, tenten opgezet en versierd en heel veel dingen moeten dan in vrij korte tijd allemaal op zijn plaats komen te staan en het allemaal doen.

De delegatie uit Blomberg was ook vroeg op het evenementen terrein en bouwde aan hun eigen stukje Blomberg in Papendrecht.
Ondanks de zo nu en dan flinke regen en hagel buien was de stemming prima en kwamen de mensen aan om hun spulletjes in de kramen uit te stallen , ook waren er die gewoon hun kleedje uitspreiden op de grond , al waren dat er wel heel veel minder dan afgelopen jaren, maar dat is begrijpelijk .
De aubade startte met een dicht op elkaar gepakt Excelsior , met z’n allen in de muziektent, wat eigenlijk niet past, maar het podium ervoor was niet overdekt en muziekinstrumenten en hagel zijn geen beste combinatie.

Ondanks deze wat minder comfortabele zit positie speelde Excelsior zoals gewoon een geweldig stukje muziek en begeleiden ze het niet massaal, maar toch echt best wel behoorlijk toegestroomde publiek bij de vaderlandse liederen die werden gezongen onder aanvoering van ‘onze’ Wim Versteeg, sinds afgelopen donderdag verdient geridderd voor alles wat hij doet voor de samenleving.

In plaats van het oplaten van ballonnen, werden er dit jaar door alle aanwezige kinderen en diverse volwassen ,massaal vele zeepbellen de lucht in geblazen, wat met het waterige zonnetje ,maar stralende lucht een prachtig gezicht was.

Omliggende gemeenten hadden hun programma wel aangepast en zelfs waren er die helemaal alles hadden afgelast.
Via de sociale media werd dan ook al snel doorgegeven dat in Papendrecht het gewoon ouderwets gezellig was en dat was duidelijk merkbaar, net na de middag, vanaf 2 uur zo’n beetje werd het drukker, de zon kwam wat vaker om de hoek kijken en bij de vele gratis attracties werden wacht rijen geconstateerd.
Het Kazerne plein werd een heel gezellige plek, de braadworsten werden grif verkocht, biertjes geproefd en de door Blomberg gemaakte bier setjes met prachtige glazen waarop de partnersteden samen met hun gemeentewapen staan afgebeeld werden door menigeen als collectors item aangeschaft.
De Duitse kapellen en de Papendrechtse Slobbers maakten dat de feest vreugde er niet minder op werd, er werd gezongen en geproost, het plein was werkelijk een stukje Blomberg in Papendrecht.

Het idee om onze partnerstad voor te stellen aan een groot publiek is zeer geslaagd op deze Koningsdag.
Papendrechters en velen uit omliggende gemeentes hebben een geweldige dag beleefd helikopter vluchten, muziek, eten en drinken, stoere en spannende attracties, maar ook springkussens voor de kleineren ,een kinder disco en gezichtjes schminken, al was het weer wat minder, Koningsdag is geworden precies zoals we bedacht hadden;

Koningsdag vieren we, wat voor weer dan ook, samen!

Klik hier is als je een impressie van de dag wilt bekijken.

 

OC Koningsdag 2016 spandoek DEF.indd